Zondag 14 mei 14:00 - 15:00 uur | Het Spaansche Hof: Balzaal 
De Weg


"Weer een station. Ik zie borden Amsterdam...."


"Ik ben zó niets op deze aarde..."

In 'De Weg' vertelt Ekaterina het verhaal over de reis die zij als tiener aflegde met haar familie, een vlucht uit de voormalige Sovjet-Unie. Vanuit Oezbekistan leidde De Weg hen van grens naar grens, van land naar land. In een sober décor, bestaande uit een landkaart en een koffer, vertelt, speelt en zingt Ekaterina over het vallen en opstaan tijdens deze lange weg. Hoe vriendschappen anders blijken te zijn dan ze aanvankelijk leken. Hoe afkomst er van de ene op de andere dag toe doet en van invloed is op de dagelijkse dingen. Ze vertelt over vervreemding van het vertrouwde, van zichzelf, maar ook over een weg van veerkracht en hoop. Een aangrijpend vertelconcert, persoonlijk en herkenbaar, geïllustreerd met prachtige muziek.

Meer over 'De Weg'
Meer over Ekaterina Levental

Ekaterina Levental > Tekst en uitvoering (harp, spel, zang)
Chris Koolmees > Regie en vormgeving

Uit een artikel voor de website van UAF:

"Ontworteld zijn, ergens bij willen horen, volwassen worden om dan eindelijk weer thuis te komen; het zijn thema's die Ekaterina Levental in haar voorstelling De Weg op een bijzondere manier weet neer te zetten. Daarbij vertelt, zingt en begeleidt zij zichzelf op de harp. De onzekere, ontheemde tiener werd snel volwassen als asielzoeker in Nederland en werkte keihard om haar droom van een groots en meeslepend leven waarheid te laten worden. Inmiddels is ze een beroemd harpiste en operazangeres die over de hele wereld mensen weet te raken.

In een tijd van vrijheidsidealen, van glasnost en perestrojka, zag Ekaterina Oezbekistan langzaam uiteen vallen. Als joods meisje van zestien werd ze als apart geval behandeld in haar klas, geweerd in de lange rijen voor de winkels en uitgescholden door caissières. Haar vader besluit op een dag dat het genoeg is, het gevoel van uitsluiting, minachting en vernedering."